10 redenen om fair trade mode te kopen

Fair trade mode wordt steeds populairder, en dat is niet zonder reden. Het gaat hierbij om mode die gemaakt is met respect voor mens en milieu. Als je fair trade mode koopt, draag je bij aan een betere wereld en ondersteun je lokale gemeenschappen. Maar er zijn nog veel meer redenen om fair trade mode te kopen. In deze blog geven we je 10 redenen waarom fair trade mode een goede keuze is.

Goede arbeidsomstandigheden

Als je fair trade mode koopt, weet je dat de arbeidsomstandigheden in de fabrieken en ateliers waar de kleding wordt gemaakt, goed zijn. Werknemers krijgen een eerlijk loon en hebben recht op veilige werkomstandigheden.

Duurzame materialen

Fair trade mode wordt gemaakt van duurzame materialen, zoals biologisch katoen, hennep en bamboe. Deze materialen zijn minder belastend voor het milieu dan reguliere katoen.

Minder waterverbruik

Bij de productie van fair trade mode wordt er rekening gehouden met het waterverbruik. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van regenwater of er wordt gewerkt met gesloten watersystemen om het waterverbruik te verminderen.

Geen kinderarbeid

Fair trade mode wordt gemaakt zonder kinderarbeid. De fabrieken en ateliers waar de kleding wordt gemaakt, werken niet met kinderen onder de 14 jaar.

Steun aan lokale gemeenschappen

Als je fair trade mode koopt, draag je bij aan lokale gemeenschappen. Fair trade kledingmerken werken vaak samen met lokale gemeenschappen om de kleding te maken, waardoor er werkgelegenheid ontstaat.

Betere prijzen voor boeren

Fair trade mode gaat niet alleen over de werknemers in de fabrieken en ateliers, maar ook over de boeren die de materialen verbouwen. Bij fair trade krijgen de boeren een eerlijke prijs voor hun producten.

Verkleining van de CO2-voetafdruk

Bij fair trade mode wordt er rekening gehouden met de CO2-voetafdruk. Er wordt bijvoorbeeld minder gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen bij het transport van de kleding.

Hogere kwaliteit

Fair trade kleding is vaak van hogere kwaliteit dan reguliere kleding. Dit komt omdat er meer aandacht wordt besteed aan het productieproces en er gebruik wordt gemaakt van duurzame materialen.

Unieke ontwerpen

Fair trade kledingmerken hebben vaak unieke ontwerpen. Dit komt omdat de kleding op kleine schaal wordt geproduceerd en er meer ruimte is voor creativiteit.

Bijdrage aan een betere wereld

Door fair trade mode te kopen, draag je bij aan een betere wereld. Je ondersteunt lokale gemeenschappen, verkleint de CO2-voetafdruk en draagt bij aan een eerlijke behandeling van werknemers en boeren.

Fair trade fashion biedt veel voordelen ten opzichte van fast fashion. Door fair trade mode te kopen, draag je bij aan een rechtvaardiger en duurzamer modesysteem en steun je producenten en gemeenschappen die het hard nodig hebben. Daarnaast krijg je toegang tot unieke en authentieke kledingstukken die je stijl en persoonlijkheid weerspiegelen. Bezoek onze fairtrade winkel in Den Haag of onze webshop om ons aanbod aan fair trade kleding te ontdekken.

LEES VERDER

Liever shoppen in de winkel?

Openingstijden winkel
Di t/m za: 11:00 – 17:30 uur
Zo 12:00–17:00 uur

Adres WWen
Prinsestraat 70 2513 CE Den Haag
070 392 77 73
e-mail: info@wwen.nl

Winkelmandje0
Jouw mandje is leeg!
Verder winkelen
0