8 tips voor een geslaagde kledingruil

Geschreven door Linda

Een kledingruil is geweldig leuk om te doen. Je raakt kleding kwijt die je niet meer leuk vindt en in ruil daarvoor krijg je nieuwe kleren! Het is ook een goede manier om duurzaam te winkelen.

Het is niet moeilijk om een ​​kledingruil te organiseren. Vraag een vriend of vriendin om je te helpen en begin met deze 8 tips. Deze tips helpen je kleding tot een groot succes te maken.

1. Goede locatie

De locatie regelen is een van de eerste dingen om te doen. Is het evenement bij iemand thuis? In een ruimte op werk of op school? Of in een café? Kies een locatie die voor iedereen gemakkelijk te bereiken is. En houd rekening met het aantal mensen dat je verwacht.

2. Duidelijke regels

Maak enkele duidelijke regels die je van tevoren communiceert. Hoe werkt het ruilen? Ik werk graag met een puntensysteem. Een t-shirt krijgt bijvoorbeeld 1 punt, terwijl een dure jas 5 punten krijgt. Hierna kan er met deze punten gewinkeld worden.

Andere regels om te maken:

– Hoeveel items kun je meenemen?

– Breng alleen schone kleding in goede staat

– Kun je lingerie, pyjama’s, mannen / kinderkleren, juwelen, schoenen of tassen meenemen?

– Is er een entreeprijs?

3. Drankjes en snacks

Een feest is geen feest zonder drankjes en snacks! Bedenk of je dit wilt aanbieden, hoeveel ze kosten en creëer een apart gedeelte waar mensen kunnen genieten van de drankjes en snacks, zodat de kleding niet vies wordt.

4. Communiceer

Zodra je de locatie hebt gevonden en je de regels hebt vastgelegd, is het tijd om mensen uit te nodigen. Spread the word op social media, met posters of bijvoorbeeld op websites zoals Meetup.com.

5. Vraag om hulp

Bij een kledingruil is er veel kleding dat moet worden gecontroleerd, opgehangen en ook weer worden geteld wanneer de mensen vertrekken. Je kunt dit niet alleen doen, dus vraag een paar vrienden om hulp.

6. Wat te doen met achtergebleven kleding?

Het gebeurt nooit dat alle kleding door iedereen wordt meegenomen. Wat ga je doen met de restjes? Bewaar je ze voor de volgende kledingruil? Of doneer je ze aan een goed doel?

7. Creëer een gezellige sfeer

Creëer een feestelijke sfeer met decoratie zoals ballonnen, bloemen of posters. Zet wat muziek op en het swap-feest kan beginnen!

8. Niet vergeten:

Een paar laatste herinneringen. Vergeet niet:

– spiegels

– rails en hangers

– tassen om de kleding in te doen

– het puntensysteem

– om plezier te hebben!

Deze 8 tips voor een geslaagde kledingruil helpen je bij het organiseren van een niet te missen kledingruilfeestje. Ik hoop dat het een groot succes zal worden en dat iedereen een aantal “nieuwe” kledingstukken zal vinden.

 

LEES VERDER

Liever shoppen in de winkel?

Openingstijden winkel
Di t/m za: 11:00 – 17:30 uur
Zo 12:00–17:00 uur

Adres WWen
Prinsestraat 70 2513 CE Den Haag
070 392 77 73
e-mail: info@wwen.nl

Winkelmandje0
Jouw mandje is leeg!
Verder winkelen
0