Originele cadeautjes

Duurzame cadeaus

Je wilt een duurzaam cadeautje, maar je weet niet waar je moet beginnen. Bij WWen hebben we een kleurrijk, fairmade & fairtrade aanbod van de leukste duurzame cadeautjes voor jong en oud!

Duurzame cadeaus? Die kan je gerust geven!

Een cadeautje geven is een leuke manier om iemand te laten zien hoeveel je om hem of haar geeft.

Maar als je bent zoals wij, wil je iets geven dat op een eerlijke manier gemaakt is van materialen waarbij rekening is gehouden met het welzijn van mens, dier en natuur. Daarom wil je ook niet dat de cadeautjes in de vuilnisbak belanden of stof verzamelen achter in iemands kast. Tijd om op zoek te gaan naar duurzame cadeaus. Bijzonder, kleurrijk en fair trade of fairmade.

Voordat we de leukste duurzame cadeautjes aan je laten zien, vertellen we je eerst meer over duurzaamheid en waarom het zo belangrijk is om daar rekening mee te houden als je gaat shoppen!

Wat zijn duurzame cadeaus? 

Duurzame cadeaus zijn gemaakt van materialen die niet slecht zijn voor het milieu en/of bijdragen aan de gezondheid ervan. Hieronder vallen organische materialen zoals bamboe, kurk en natuurlijk katoen, maar ook gerecyclede materialen,  zoals plastic flessen en textiel uit de kledingindustrie.

Ook handgemaakte cadeaus zijn vaak duurzaam en wanneer deze gemaakt zijn door kleine bedrijven uit de regio legt ook het transport van de items naar de kleurrijke kast van WWen, minder druk op onze planeet. 

Bovendien maken duurzame merken voor cadeauartikelen gebruik van een eerlijke manier van werken die niet alleen het milieu ten goede komen, maar ook de werknemers, door ze goed te behandelen en eerlijk te betalen.

De kenmerken van duurzame cadeautjes

We hebben het over duurzame cadeaus: gifts waarbij goed nagedacht is over het ontwerp, van geweldige kwaliteit en die jaren meegaan!
Veel cadeautjes die je vindt in de winkel en webshop zijn gemaakt van materialen die het milieu niet schaden en dragen bij aan de gezondheid ervan.

Laten we eens kijken waarom deze cadeaus zo leuk zijn om te geven:

Goede kwaliteit cadeaus

Wanneer je iemand een duurzaam cadeautje wilt geven, dan ga je voor cadeaus van goede kwaliteit. Deze originele cadeaus gaan lang mee en worden ook écht gebruikt. Door originele cadeautjes te geven van een mooie kwaliteit heeft de ontvanger er jaren plezier van!

Duurzame materialen

Duurzame cadeaus zijn vaak gemaakt van organische materialen zoals bamboe, kurk en katoen. Deze materialen worden de laatste jaren steeds meer gebruikt, vanwege hun duurzaamheid. Natuurlijke vezels zijn ook biologisch afbreekbaar, wat betekent dat ze, als ze op de juiste manier worden weggegooid, de toch al grote hoeveelheid afvaln niet nog groter maken. 

Gerecycleerde producten 

Een andere geweldige manier om een origineel cadeau te geven dat ook nog eens duurzaam is, is door iets te geven dat gemaakt is van gerecyclede materialen. Artikelen als plastic flessen en papier kunnen op slimme manieren worden hergebruikt;  Door voor orginele cadeautjes van gerecyclede materialen te kiezen help je de hoeveelheid afval te verminderen en geef je toch een attent cadeau dat de ontvanger zal waarderen! 

Handgemaakte cadeautjes kopen 

Als je echt een origineel cadeautje wilt geven, waarom geef je dan niet een handmade cadeau?

Daarmee geef je niet alleen een origineel cadeautje, je steunt ook kleinere ondernemers!

Onze handgemaakte originele cadeautjes zijn fairtrade of fairmade – iets waar iedereen zich goed bij kan voelen!  

Hoe vind je een duurzame cadeautje?

Het vinden van unieke en zinvolle duurzame cadeaus kan lastig zijn. Cadeautje worden in webshops al snel duurzaam genoemd, zonder dat deze dat echt zijn!

Bij WWen staan we al meer dan 20 jaar voor je klaar met ons fair trade, fair made en kleurrijke assortiment. Je kunt bij ons dus met een gerust hart jouw originele cadeautjes kopen. In de winkel én in de webshop vind je alleen maar items waar we achter staan. Eerlijk geproduceerd, van duurzame materialen en altijd net-even-anders-dan-anders!

Wwen heeft een aantal bijzondere merken voor je gevonden met de leukste cadeautjes van duurzame materialen. Bekijk de leukste knuffels eens van de merken Jellycat en Aurora Econation . Of ga lekker makkelijk voor sokken onder de kerstboom, maar dan duurzaam!

 

Functionele cadeautjes van duurzame materialen

Een cadeautje moet natuurlijk vooral leuk zijn om te krijgen, maar om een cadeautje écht duurzaam te maken geef je een origineel cadeau, waar de ontvanger ook echt wat aan heeft!

Het merk Kikkerland dat je vindt in onze winkel en webshop heeft de leukste nuttige cadeautjes die er te vinden zijn!

Van manicuresetjes tot leeslampjes in de leukste vormen!

Wil je een handige reisbeker of waterfles cadeau doen? Ontdek de prachtige collectie Bioloco thermosflessen, lunchboxen en andere opbergers! 
Bekijk Bioloco in de webshop of kom gezellig langs in de winkel!

all things fair

WWen´s Favorites

Winkelmandje0
Jouw mandje is leeg!
Verder winkelen
0