Duurzame materialen kleding

Lees meer over de duurzame materialen waar de kleding op WWen.nl van gemaakt is.

Duurzaam linnen

Linnen is een stof die steeds populairder wordt. En gelukkig kiezen ook steeds meer mensen voor kleding gemaakt van biologisch linnen! Maar wat is biologisch linnen precies? En wat zijn de voordelen van biologisch linnen? Dat vertellen we je graag!

Lees meer >>>

Modal en MicroModal

Modal is een relatief nieuw materiaal dat veel voor kleding wordt gebruikt. Modal wordt steeds populairder. Het is een stof die gemaakt is van vezels van een beukenboom. Dit wordt al veel langer gedaan, voor de stof genaamd viscose. Viscose is een stof gemaakt van natuurlijke grondstoffen, maar de vezels zijn verwerkt met chemische producten wat viscose niet ecologisch maakt. Maar bij Modal is dat anders. Want Modal is wel een ecologisch!

Lees meer >>>

Biologisch katoen

Biologisch katoen is de een populaire ecologische stof. Katoen zelf wordt al jaren gebruikt voor kleding, kleding van katoen voelt comfortabel, is ademend en droogt snel. Daarom wordt er zoveel kleding van katoen gemaakt. Maar wat is biologisch katoen precies? En waarom is het belangrijk om voor kleding van biologisch katoen te kiezen? Dat vertellen we je graag.

Lees meer >>>

Biologische hennep

Op WWen.nl vind je ook kleding gemaakt van hennep. Vaak lachen mensen als ik ze dat vertel. Want hennep wordt vaak verward met marihuana. Maar hennep verdient juist een ereplaats in de lijst aan materialen die voor textiel wordt gebruikt! Want hennep heeft onwijs veel voordelen, zowel voor jou als drager van de kleding als voor het milieu.

Lees meer >>>

Wat is fair trade mode?

Weet je wat fair trade precies betekent?

Je hebt vast wel eens gehoord van “fair trade”. Maar wat houdt fair trade nou precies in? Vroeger vond je fair trade producten alleen in de wereldwinkel, maar inmiddels zijn gelukkig steeds meer producten fair trade. Waaronder kleding! Maar waarom zou je voor fair trade kleding kiezen?

Lees meer >>>

Close

WWen

Webshop duurzame mode

Close

Sign in

Close

Cart (0)

Cart is empty No products in the cart.

WWen

Webshop duurzame mode