Duurzaam Shoppen

Duurzame materialen kleding

Bij WWen vind je enkel kleding van duurzame materialen. Een aantal hiervan vind je hieronder. Heb je vragen over de materialen?
Neem dan gerust contact op met WWen

Biologische katoen

Biologische katoen is de een populaire ecologische stof. Katoen zelf wordt al jaren gebruikt voor kleding, kleding van katoen voelt comfortabel, is ademend en droogt snel. Maar wat is biologische katoen precies? En waarom is het belangrijk om voor kleding van biologische katoen te kiezen?

Modal en MicroModal

Modal is een relatief nieuw materiaal dat veel voor kleding wordt gebruikt.  Het is een stof die gemaakt is van vezels van een beukenboom. Dit wordt al veel langer gedaan voor de stof genaamd viscose, maar dan met chemische. Maar bij Modal is dat anders. Want Modal is wel een ecologisch!

Duurzaam linnen

Linnen is een stof die steeds populairder wordt. En gelukkig kiezen ook steeds meer mensen voor kleding gemaakt van biologisch linnen! Maar wat is biologisch linnen precies? En wat zijn de voordelen van biologisch linnen? Dat vertellen we je graag!

Biologische hennep

Op WWen.nl vind je ook kleding gemaakt van hennep. Vaak lachen mensen als ik ze dat vertel. Want hennep wordt vaak verward met marihuana. Maar hennep verdient juist een ereplaats in de lijst aan materialen die voor textiel wordt gebruikt! .

Tencel ™ en Lyocell

Deze stof is op een milieuvriendelijke manier gemaakt van cellulosevezels, wat het erg sterk maakt. Tencel is ook sterk absorberend, waardoor het een prima keuze is voor sportieve kleding. Omdat het snel droogt, hoef je je geen zorgen te maken over plekjes en luchtjes. 

Cupro

Cupro is gemaakt van natuurlijke materialen, maar het productieproces is chemisch. Niettemin is de stof zelf volledig biologisch afbreekbaar en het afval dat tijdens het proces wordt geproduceerd, wordt voor bijna 100% gerecycled.

all things fair

WWen´s Favorites

Winkelmandje0
Jouw mandje is leeg!
Verder winkelen
0