Duurzame mode in Den Haag

Duurzame mode in Den Haag

Den Haag is een leuke winkelstad. In het centrum vind je alle grote bekende ketens, in het Zeeheldenkwartier en in het Hofkwartier leuke boetiekjes en tweedehands kledingwinkels en ook de ‘Fred’, zoals de Frederik Hendriklaan liefkozend genoemd wordt, is een gezellige straat met leuke winkels! Maar kan je ook duurzame mode vinden in Den Haag? Zeker! In ieder geval bij WWen op de Prinsestraat 70. Kom je gezellig langs? Maar niet alleen bij ons kan je duurzame mode kopen. Dit zijn nog andere leuke adresjes in de hofstad.

Winkels met duurzame mode

Art en Casey

Website: Art en Casey

In deze winkel vind je kleurrijke en eigenzinnige kleding. Er worden verschillende duurzame kledingmerken verkocht zoals Komodo, Skunk Funk en People Tree. Niet alles is duurzaam en fairtrade, dus check altijd even het labeltje of vraag om advies. De stijl is kleurrijk en vrolijk.

Korte Poten 36

Michael Barnaart

Website: Michael Barnaart

Tricot jurken en sjaals die zo uit de jaren ’50 en ’60 lijken te komen. Dat is het bijzondere merk van Michael Barnaart. Gemaakt in een ambachtelijk Nederlands breiatelier van fairtade katoen en acryl. De productie gebeurt op een energiezuinige en milieuvriendelijke manier.

Papestraat 1b

De Naaierij

Website: De Naaierij

Bij de Naaierij kan je allerlei leuke cursussen volgen om zelf kleding te maken. Of kom langs om je kleding te repareren! En wist je dat ze ook een eigen collectie hebben? Helemaal handgemaakt. Superleuk toch? Ook vind je bij de Naaierij mooie kleding en accessoires van andere Haagse designers.

Boekhorststraat 161

 

WWen

Ja, we noemen onszelf toch ook nog even op dit lijstje. 😉 Bij WWen vind je veel duurzame merken als Komodo, Dedicated en Thought. Zowel voor mannen en vrouwen. De collectie is vrolijk, kleurrijk en net even anders dan anders. WWen staat voor Winkel van Wen. De uitgestalde items verkopen zichzelf: see me, try me, wear me, buy me. Waar jij zin in hebt die dag, dat vind je bij WWen!

Inti Ferreira

Inti Ferreira is een winkel met een ontzettend leuke eigenaresse, waar de kleding van draad tot product eerlijk en duurzaam geproduceerd wordt. De eigenaresse ontwerpt de kleding zelf, dus het zijn unieke kledingstukken die super vakkundig in elkaar zitten.

Annastraat 8

Kledingbibliotheek in Den Haag

Bij Priester

Website: Bij Priester

Bij Priester is een onwijs toffe kledingbibliotheek. Want minder kopen, maar wel altijd iets nieuws dragen, dat willen we allemaal wel toch? Bij Bij Priester kan je kleding huren. Een abonnement begint al bij € 20,- per maand, waarbij je per keer één kledingstuk kan huren. De collectie bestaat uit kleding van Haagse en Nederlandse designers. Bevalt het kledingstuk je zo goed? Dan kan je deze met korting kopen. Goed concept toch? Ook goed weten, je kan hier ook leren tassen en andere leren accessoires laten repareren.

Tweedehands kleding in Den Haag

Op het gebied van nieuwe duurzame mode is er in Den Haag nog niet heel veel keuze. Maar er zijn al wel veel leuke winkels waar je tweedehands kleding kan kopen. Heel duurzaam én heel leuk, want het is toch een beetje schat zoeken.

 

Little Green Shop

Website: Little Green Shop

Little Green Shop is wel een urban jungle te noemen. In deze winkel vind je niet alleen de mooiste planten, maar ook veel vintage schatten. Zowel leuke meubels voor in huis als tweedehands kleding. Omdat de kleding zorgvuldig is uitgezocht, zitten er echte pareltjes bij. Elke keer kan je hier wel weer iets nieuws vinden. Ook alle planten zijn te koop zodat je zelf ook een urban jungle kan creëren.

Prins Hendrikstraat 103

Reshare Store

Website: Reshare Store

De Reshare Store is een tweedehands kledingwinkel van het Leger des Heils. Alles is hier netjes gesorteerd en de prijzen zijn er laag. Heel handig als je specifiek naar iets op zoek bent. De winkel ligt niet ver van het centrum.

Paviljoensgracht 35

Ilka Vintage

Website: Ilka Vintage & Second Hand

Bij Ilka Vintage kan je zelf kleding inbrengen. De winkel richt zich alleen op de duurdere merken. Dat betekent dat je er van alles moois kan vinden! Zoals een Burberry jas of een pak van Ralph Lauren. En dat voor een laag prijsje.

Sumatrastraat 160

Zusjes vintage boetiek

Website: Zusjes vintage boetiek

Deze sfeervolle vintage winkel wordt gerund door twee zusjes. Met een mooie selectie aan vintage kleding en accessoires. Alles is door de zusjes met zorg uitgezocht. Een fijn adresje voor bijzondere vintage finds.

Boekhorststraat 93

Spooky & Sue

Website: Spooky & Sue

Op de hoek van de Conradkade vind je deze mooie winkel met een selectie aan tweedehands kleding voor dames. Maar dat niet alleen, er zijn ook mooie meubels en accessoires. Het is mogelijk om hier zelf kleding in te brengen, waarvan je een deel van de opbrengt ontvangt als het verkocht is.

Conradkade 34

Second best

Website: Second Best – Selected Treasures

Nog zo’n leuke tweedehands kledingwinkel! Bij Second Best vind je tweedehands kleding voor dames, heren en kinderen. Mooie kwaliteitskleding die met zorg is uitgezocht. Ook hier kan je kleding inbrengen voor verkoop in consignatie.

Korte Molenstraat 7

Pakkie Deftig

Website: Pakkie Deftig

Pakkie Deftig is een tweedehands kledingwinkel van de Kessler Stichting. De winkel wordt gerund door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en vrijwilligers. Alles is netjes geselecteerd en de prijzen zijn er laag. Heel leuk om hier op zoek te gaan naar wat nieuws.

De la Reyweg 530

 

All labels

Website: All labels

En het houdt niet op! Nog zo’n leuke tweedehandswinkel is All Labels. Deze winkel ontvangt vooral donaties en daardoor zijn de prijzen laag. Je vind hier kleding van allerlei merken. Je moet even zoeken om iets moois te vinden, maar er zitten zeker mooie dingen tussen.

Stationsweg 55 

Secondhand Rose

Website: Secondhand Rose

Secondhand Rose is een chique tweedehands winkel die zich richt op de duurdere merken als Burberry, Chanel en Gucci. Met een mooie selectie aan dames- en herenkleding. Ook hier kan je zelf kleding inbrengen. 60% van de opbrengt bij verkoop is voor jou!

Mauritskade 69

 

Episode

Website: Episode

Episode is een bekend keten van vintage kledingwinkels. Ook in Den Haag is er een Episode, dichtbij verschillende andere bovengenoemde winkels op de Molenstraat 39. Alles is hier netjes gesorteerd en je vindt er tweedehands mode die nu juist hip is. Denk aan Levi shorts en kleurrijke shirts uit de jaren ’80.

Molenstraat 39

Bronnen afbeeldingen, naast genoemde winkels

Indebuurt.nlDutchdesigndaily.com yourlittleblackbook.me

LEES VERDER

Liever shoppen in de winkel?

Openingstijden winkel
Di t/m za: 11:00 – 17:30 uur
Zo 12:00–17:00 uur

Adres WWen
Prinsestraat 70 2513 CE Den Haag
070 392 77 73
e-mail: info@wwen.nl

Winkelmandje0
Jouw mandje is leeg!
Verder winkelen
0