Duurzaam Shoppen

Wat is SeaCell™

Ben je benieuwd naar SeaCell™, een nieuw materiaal dat wordt gebruikt in de duurzame kledingindustrie? Dan ben bij WWen natuurlijk aan het juiste adres!
Al ruim 20 jaar vind je in onze collectie de mooiste kleding van duurzame materialen en fairtrade merken. Op deze pagina vertellen we je graag alles over SeaCell™, van de oorsprong en productiemethode tot de voordelen voor zowel de drager als het milieu.
Lees verder en laat je verrassen door dit unieke materiaal.

SeaCell™ – kleding van zeewier

SeaCell is een innovatief materiaal dat wordt vervaardigd uit zeewier en cellulosevezels. Het combineert de natuurlijke eigenschappen van zeewier met de zachtheid en duurzaamheid van cellulosevezels. Het resultaat is een stof die niet alleen comfortabel aanvoelt op de huid, maar ook een positieve impact heeft op het milieu.

Hoe wordt SeaCell geproduceerd?

Bij de productie van SeaCell wordt duurzaam geoogst zeewier gecombineerd met cellulosevezels uit houtpulp. Het zeewier wordt zorgvuldig verzameld uit ecologisch verantwoorde zeewierboerderijen en vervolgens vermengd met de cellulosevezels. Door een speciale technologie worden de eigenschappen van het zeewier behouden en verwerkt tot vezels die kunnen worden gebruikt voor het maken van stoffen.

Wat zijn de voordelen van SeaCell™

Zachtheid en comfort:

SeaCell voelt zijdezacht aan op de huid en biedt een buitengewoon comfortabel draaggevoel. Het is hypoallergeen en irriteert de huid niet, waardoor het perfect is voor mensen met een gevoelige huid.

Natuurlijke hydratatie:

SeaCell bevat waardevolle stoffen uit het zeewier, zoals mineralen, antioxidanten en aminozuren. Deze worden tijdens het dragen geleidelijk aan de huid afgegeven, wat zorgt voor een natuurlijke hydratatie en verzorging.

Milieuvriendelijk:

SeaCell is een duurzaam materiaal omdat het wordt geproduceerd uit hernieuwbare bronnen. Het zeewier groeit snel en heeft geen kunstmatige meststoffen of pesticiden nodig. Bovendien wordt bij de productie van SeaCell gebruik gemaakt van een gesloten kringloopsysteem, waardoor er weinig water en energie wordt verbruikt.

 

Biologisch afbreekbaar:

SeaCell is volledig biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het na gebruik weer terugkeert naar de natuur zonder schadelijke residuen achter te laten. Dit draagt bij aan het verminderen van de milieu-impact van de mode-industrie.

all things fair

WWen´s Favorites

Winkelmandje0
Jouw mandje is leeg!
Verder winkelen
0