Veelvoorkomende vooroordelen over fair fashion

Geschreven door Emma

Je bent op de hoogte van wat er speelt in de wereld toch? Dus je weet alles van fair fashion en duurzame mode (Psst… Nee? Lees dan dit!). Je hebt enkele statistieken gelezen en je begrijpt het probleem. Maar hoeveel fair fahsion koop je nou echt? Zou het misschien kunnen (we oordelen niet!) dat je een aantal vooroordelen koestert over fair fashion?

Vooroordeel #1. Fair fashion is erg duur

WWen heeft kleding geprijsd tussen de €25,- en €150,- . In vergelijking met sommige van de zeer goedkope kledingmerken, lijkt dit misschien duur. Maar denk eens na over hoe die grote bedrijven hun prijzen zo laag houden. Dat doen ze door heel weinig te betalen aan hun werknemers, door stoffen van lage kwaliteit te kiezen en snelle, zeer chemische methoden te kiezen die vreselijke gevolgen hebben voor het milieu en voor onszelf.

Wees eens eerlijk … een t-shirt dat wordt verkocht voor € 15 … er is geen enkele manier dat het merk een goed salaris aan de kledingwerker betaald kan hebben toch? De extra kosten die je betaalt voor fair fashion maken een groot verschil!

Vooroordeel #2. Fair fashion is niet mooi

Als je aan fair fashion denkt … denk je dan nog steeds aan vormeloze katoenen broeken en zakjurken? Fair trade en duurzaam… maar NIET stijlvol. Ik moet je zeggen dat je dan de laatste tijd niet goed hebt opgelet. Want er zijn nu verschillende coole duurzame kledingmerken.

Vooroordeel #3. Fair fashion is niet zo fair

Er zijn veel merken, waaronder grote bekende merken, die de woorden ‘duurzaam’ of ‘fairtrade’ noemen. Hoe kun je weten welk kledingstukken het echt waard zijn om in te investeren?

Op WWen.nl bieden we alle informatie die u nodig heeft over elk merk om goede beslissingen te nemen. U kunt de tijd nemen om te lezen hoe zij hun stoffen kopen, hoe zij hun kleding maken en hoe zij hun werknemers beschermen. Niet alle ethische merken hebben het geld of de logistiek om alle belangrijke zaken te dekken – sommige richten zich eerst op organische stoffen, sommigen op fairtrade-praktijken – maar alle merken op WWen.nl werken hard om de mode-industrie te verbeteren en hun eigen bedrijf.

Vooroordeel #4. Er is geen fair fashion voor mannen

Dit is niet langer waar! Ja, het was vroeger veel moeilijker om duurzame mode voor mannen te vinden, net zoals het vroeger veel moeilijker was om duurzaam ondergoed en fair trade tassen te vinden … Dankzij geweldige ontwerpers, activisten en ondernemers zijn er nu diverse mooie merken die duurzame producten verkopen, voor elke stijl en gelegenheid. Waaronder mannen! 😉 Bekijk hier de collectie aan fair fashion voor mannen.

Wees eerlijk, had je nog wat vooroordelen over fair fashion in je hoofd? Nu niet meer hoop ik?

Geschreven door Emma Jeffery van Wonkypeach.com

LEES VERDER

Herenmode in Den Haag bij WWen

Herenmode in Den Haag bij WWen

Sinds 2015 verkopen we bij WWen ook herenmode. Uiteraard helemaal in de eigenzinnige stijl van WWen. Dat betekent geen standaard kleuren als lichtblauw, grijs of beige, maar juist heldere en opvallende kleuren en prints die je nergens anders ziet. Alles hangt prettig...

De leukste concept stores in Den Haag

De leukste concept stores in Den Haag

Zin in een lekker dagje shoppen in de Hofstad? Dat snappen we heel goed, want Den Haag heeft onwijs veel leuke boetiekjes en concept stores. Wist je dat WWen, bijna 20 jaar geleden alweer, de eerste conceptstore in Den Haag was? Uiteraard kun je bij WWen terecht voor...

Liever shoppen in de winkel?

Openingstijden winkel
Di t/m za: 11:00 – 17:30 uur
Zo 12:00–17:00 uur

Adres WWen
Prinsestraat 70 2513 CE Den Haag
070 392 77 73
e-mail: info@wwen.nl

Winkelmandje0
Jouw mandje is leeg!
Verder winkelen
0