Waarom duurzame mode kopen?

Waarom duurzame mode kopen?

De belangrijkste reden is mensen. Als je duurzame kleding koopt, help je mensen. En als je duurzame kleding koopt, help je ook de wereld waar wij lieve mensen allemaal op wonen.

Je geeft om klimaatverandering en om de gelijkheid van mannen en vrouwen, je wilt eerlijke werkplekken die discriminatie bestrijden. Je vecht elke dag tegen racisme en geweld en verspilling. Maar … je trok deze ochtend toch je favoriete spijkerbroek en trui aan zonder na te denken over wie ze heeft gemaakt. Je wilt waarschijnlijk niet denken aan de niet zo prettige werkomstandigheden waarin ze zijn gemaakt, omdat je niet weet hoe je kunt helpen. : /

Duurzame kleding zorgt voor positieve verandering

Maar je wilt wel helpen, toch? Zo ben je.; ) Gelukkig is het makkelijker geworden om duurzame mode keuzes te maken.

Er zijn veel redenen om duurzame kleding te kopen. Stop even met wat je doet en denk na over hoe jouw garderobe slechts een onderdeel is van een ENORME industrie. De wereldwijde textiel- en kledingindustrie bereikte in 2011 een omzet van $ 3 triljoen en heeft momenteel meer dan 75 miljoen mensen in dienst. Je bent maar één van biljarden, maar toch kan je een verschil maken door duurzame kleding te kopen.

Het kopen van duurzame kleding is een eenvoudige manier om een ​​groot verschil te maken. Elk kledingstuk dat je bezit, heeft impact. Met onze hulp kan je keuzes maken die helpen problemen op te lossen in plaats van eraan toe te voegen. En je hoeft geen compromis te sluiten over stijl of betaalbaarheid.

Je kunt niet iedereen beïnvloeden (hoewel dat soms wel handig zou zijn… hallo meneer in de bus die twee stoelen inneemt!) maar je kunt in ieder geval beginnen bij jezelf.

Duurzame kleding als oplossing

Er zijn wereldwijd 7 miljard mensen. En die mensen hebben samen erg veel kleding. De meeste van onze kleding wordt, voor zeer lage kosten, geproduceerd in ontwikkelingslanden. De fabrieken gebruiken chemicaliën en in massa geproduceerde materialen die het milieu vernietigen.

Kledingarbeiders zijn vaak laagbetaald en werken in gruwelijke omstandigheden. Veel fabrieken gebruiken gedwongen kinderarbeid om de kosten laag te houden en aan de vraag te voldoen. Het zal je waarschijnlijk ook niet verbazen dat arbeidsomstandigheden ongelijk zijn voor op vrouwen en kinderen. Dit betekent dat vrouwen en kinderen onderwijs, eerlijke lonen en vertegenwoordiging missen. En de ongelijkheid blijft bestaan! Tijd om de cyclus te doorbreken, denk je niet?

Voor de productie van de meeste fast fashion worden insecticiden en chemicaliën  gebruikt. Dit heeft vreselijke gevolgen voor landbouwgrond, watervoorziening en landarbeiders. Plus … we zijn super voorzichtig met wat we eten, we denken niet vaak aan wat we dragen. Je huid is je grootste orgaan @ _ @ en absorbeert gemakkelijk chemicaliën van de stoffen die je elke dag aantrekt.

Goedkope kleding is zo verleidelijk, geloof ons, WE KNOW. Maar fast fashion betekent dat de gemiddelde persoon in Frankrijk nu vier keer meer kleding heeft dan in 1980 en het Deense mode-instituut ontdekte dat de mode-industrie na de benzine-industrie de tweede meest vervuilende industrie ter wereld is! Alleen al Groot-Brittannië stuurt jaarlijks meer dan 1 miljoen ton kleding naar de stortplaats. En in de VS wordt slechts 25% van de kleding gerecycled.

Wij doen het anders

WWen en Mae Sue kiezen voor merken die transparant over hun productieproces. We kiezen voor merken die milieukwesties minimaliseren en ecologische materialen van de beste kwaliteit gebruiken. Alle duurzame merken waaarmee wij werken, maken een verschil voor ontwikkeling en armoede in de productielanden. De meeste van onze duurzame merken werken met kleine bedrijven in ontwikkelingslanden of met lokale bedrijven in eigen land. Door duurzame merken te ondersteunen, draag je bij aan een betere levensstandaard van de werknemers en hun familie, help je om milieuschade te minimaliseren en goede industrieën te onderhouden. Niet slecht toch? : )

Geschreven door Emma Jeffery van Wonkypeach.com

LEES VERDER

Liever shoppen in de winkel?

Openingstijden winkel
Di t/m za: 11:00 – 17:30 uur
Zo 12:00–17:00 uur

Adres WWen
Prinsestraat 70 2513 CE Den Haag
070 392 77 73
e-mail: info@wwen.nl

Winkelmandje0
Jouw mandje is leeg!
Verder winkelen
0