Duurzaam Shoppen

Biologisch linnen

Linnen is een stof die steeds populairder wordt. En gelukkig kiezen ook steeds meer mensen voor kleding gemaakt van biologisch linnen! Maar wat is biologisch linnen precies? En wat zijn de voordelen van biologisch linnen? Dat vertellen we je graag!

Wat is linnen?

Linnen is een natuurlijke stof die wordt gemaakt uit de vezels van de vlasplant. Het is een oeroud materiaal dan al zesduizend jaar voor Christus gebruikt werd door de Egyptenaren.

Linnen is een prachtig materiaal. Vroeger was bijna alles wat we in huis gebruikten van linnen. Het beddengoed, de theedoeken en de tafelkleden waren allemaal van linnen gemaakt. Daar komt ook de term ‘linnenkast’ vandaan.

Maar terug naar nu! Want biologisch linnen is een geweldig stof. 

Waarom kiezen voor biologisch linnen?

Linnen is een erg mooie stof. De garen hebben lichte diktewisselingen wat een bijzonder effect heet en linnen glanst licht. Maar niet alleen de looks van linnen zijn goed, de stof heeft ook andere voordelen. Zo laat linnen warmte goed door, wat het een geliefde stof maakt voor zomerkleding.

Het is een heerlijk ventilerende stof. Ook neemt het vocht goed op en is het erg sterk. Daarnaast slijt linnen niet snel en kan je de stof, die redelijk snel kreukt, goed strijken.

De voordelen van linnen

neemt snel vocht op

strijkbaar

duurzaam

glanst licht

ademend

sterker dan katoen

Wat is biologisch linnen?

Linnen is van zichzelf al natuurlijk, maar niet altijd biologisch. Want op het land worden chemische onkruidverdelgers gebruikt en om van de plant garen te maken worden er ook chemicaliën gebruikt. Maar bij linnen is dit wel veel lager dan bijvoorbeeld bij katoen. Toch kan het altijd beter. Kies daarom voor kleding van biologisch linnen, waar bij de productie helemaal geen chemicaliën aan de pas zijn gekomen.

all things fair

WWen´s Favorites

Winkelmandje0
Jouw mandje is leeg!
Verder winkelen
0