Duurzaam Shoppen

Wat is modal

Modal is een relatief nieuw materiaal dat veel voor kleding wordt gebruikt. Modal wordt steeds populairder. Het is een stof die gemaakt is van vezels van een beukenboom. Dit wordt al veel langer gedaan, voor de stof genaamd viscose. Viscose is een stof gemaakt van natuurlijke grondstoffen, maar de vezels zijn verwerkt met chemische producten wat viscose niet ecologisch maakt. Maar bij Modal is dat anders. Want Modal is wel een ecologisch!

Modal van Lenzing AG

De bekendste en producent van de meest ecologische Modal is Lenzing AG, een bedrijf uit Oostenrijk. 

Lenzing Modal heeft een positieve voetafdruk. Het is heeft geen koolstofuitstoot en heeft neemt minder land in beslag in vergelijking met katoen. Ook wordt er bij de productie van Lenzing Modal tien tot twintig keer minder water gebruikt dan bij de productie van katoen.

Het bedrijf heeft een “Closed Loop Process”. Het afvalwater en de uitstoot worden hierdoor geminimaliseerd. In het proces wordt het bijproduct natriumsulfaat gegenereerd wat wordt teruggewonnen.

Deze waardevolle chemische stof wordt gebruikt in de was-, glas- en voedingsmiddelenindustrie. Lees meer op goodonyou.eco en Lenzing.com .

Hoe voelt Modal aan?

Modal is een erg zachte stof, veel zachter dan katoen. Het valt mooi, neemt vocht goed op, kreukelt niet, is flexibel en is luchtdoorlatend.

De stof droogt snel en verliest niet zijn vorm. Dat klinkt perfect toch? 🙂

 

Wat is Micromodal?

Een ander type Modal wat ook door Lenzing AG wordt geproduceerd is MicroModal®.

MicroModal® is 100% natuurlijk, super zacht en heeft een zeer hoog vocht absorberend vermogen. Ook het productieproces van MicroModal® is ecologisch. Het beukenhout dat gebruikt wordt komt van duurzame beukenboomkwekerijen. De cellulose vezel is volledig biologisch afbreekbaar.

Tijdens de productie wordt er water bespaard en het productieproces van MicroModal is milieu vriendelijk door de besparing van water en energie en het terugwinnen van de middelen die gebruikt worden tijdens het maken van de vezels. MicroModal® heeft het EU Ecolabel.

Wat is het verschil tussen Modal en MicroModal®?

MicroModal® wordt van fijnere vezels gemaakt dan Modal, waardoor de stof nog lichter en zachter is dan Modal. MicroModal® is een superfijne stof met alle kenmerken van Modal, maar die nog aangenamer aanvoelt. Op WWen.nl hebben we verschillende kledingstukken van dit mooie ecologische materiaal. 

Hoe kan je MicroModal® wassen?

Modal kan je het beste wassen op 30 graden celcius. De stof kreukt niet veel, maar mocht je dat willen dan kan je kleding van Modal zonder zorgen strijken of stomen. Lees altijd de wasinstructies in het kledingstuk zelf om zeker te zijn van hoe je het kledingstuk het beste kan wassen.

all things fair

WWen´s Favorites

Winkelmandje0
Jouw mandje is leeg!
Verder winkelen
0