Duurzaam Shoppen

Wat is Tencel ™ Lyocell

Als je al wat langer bekend met met duurzame mode moet je eerder van Tencel of Lyocell gehoord hebben. Beide namen worden gebruikt, maar ze betekenen eigenlijk hetzelfde. Het is een stof gemaakt van houtpulp dat is behandeld met een niet-toxisch oplosmiddel. Het is een gecertificeerde composteerbare en biologisch afbreekbare stof. Heel duurzaam!

Tencel ™ Lyocell van Lenzing AG

De bekendste producent van Tencel ™ Lyocell is Lenzing AG, een bedrijf uit Oostenrijk. De Tencel ™ Lyocell van Lenzing heeft een positieve voetafdruk. Het heeft geen CO2-uitstoot en de productie neemt minder land in beslag dan katoen. Bij de productie van Lenzing Tencel ™ Lyocell wordt ook tien tot twintig keer minder water gebruikt dan bij de productie van katoen. Lees hier meer over op Tencel.com en Lenzing.com .

Lenzing foto credit

Het bedrijf heeft een “Closed Loop-proces”. Ze minimaliseren afvalwater en uitstoten. In het proces wordt het nevenproduct natriumsulfaat gegenereerd dat wordt teruggewonnen. Deze waardevolle chemische stof wordt later gebruikt in de was-, glas- en voedingsmiddelenindustrie. Lees hier meer over op Tencel.com en Lenzing.com .

Hoe voelt Tencel ™ Lyocell aan?

Tencel ™ Lyocell is zeer resistent en van nature hypoallergeen. Het kreukt nauwelijks kan worden gestreken. Het heeft ook een hoge vochtabsorptiecapaciteit en voelt zacht aan. Net zoals Modal of Cupro, die dezelfde specificaties hebben.

all things fair

WWen´s Favorites

Winkelmandje0
Jouw mandje is leeg!
Verder winkelen
0