Wwen verkoopt enkel kleding van duurzame stof, maar wát houdt dat in?

Als je bij WWen in Den Haag komt winkelen dan kom je in de kleurrijke one-of-a-kind Winkel van Wen.
Bij ons ben je écht welkom en dat laten we je graag merken. Alles wat je bij WWen vindt is even leuk, origineel en bijzonder… maar WWen heeft inmiddels ook een volledig duurzame en fairtrade collectie.

Bij WWen op de webshop en in de Haagse winkel vind je dames- en herenkleding en andere mooie items gemaakt van o.a. biologische hennep, biologische katoen, Modal, Ecotex linnen.

Wat is een duurzame stof?

Een duurzame stof is een soort materiaal dat met milieuvriendelijke methoden wordt geproduceerd. Dit betekent dat bij het maken van de stof geen of zo min mogelijk schade aan het milieu wordt toegebracht en geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt.

De meest voorkomende duurzame stoffen zijn gemaakt van natuurlijke vezels zoals katoen, wol, en linnen. Deze materialen zijn biologisch afbreekbaar en recyclebaar, waardoor ze zeer duurzaam zijn.

Duurzame stoffen worden steeds populairder naarmate mensen zich meer bewust worden van het belang van het behoud van onze planeet en daar zijn wij bij WWen heel blij mee!

Als je kiest voor kleding van duurzame stoffen, kun je er zeker van zijn dat je je steentje bijdraagt aan het behoud van onze planeet voor jezelf en toekomstige generaties.

Welke duurzame stoffen vind je bij WWen

Bij WWen verkopen we alleen maar kleding en producten van duurzaam en fairtrade materialen en daar zijn wel trots op!
In ons assortiment vind je onder andere organische hennep, organisch katoen, Modal, en Ecotex linnen.

Hieronder leggen we je graag per stof uit wat de kenmerken zijn!

1. Wat is Organische hennep

Denk je duurzame stof dan denk je aan organische hennep. Dit materiaal is 100% biologisch afbreekbaar, heeft weinig water en land nodig om te groeien en is ontzettend sterk en zacht. Hennep is zelfs 4 x sterker dan katoen!

Als je dus kleding koopt van organische hennep heb je daar jaren plezier van. Daarnaast is deze stof van nature antibacterieel en UV-bestendig, perfect voor mensen met een gevoelige huid!

2. Wat is Organische katoen

Organisch katoen is een katoensoort die verbouwd wordt zonder gebruik te maken van kunstmest of pesticiden. Voor de productie van deze duurzame stof vertrouwen de boeren op compost en mest om de planten te helpen groeien, en op natuurlijke bestrijdingsmethoden. Dit helpt om de grond gezond te houden en de kwaliteit ervan te verrijken.

Bij het verbouwen van gewoon katoen is er verschrikkelijk veel water nodig, waardoor het heel erg belastend is voor het milieu. Organisch katoen heeft veel minder water nodig om te groeien dan gewoon katoen. Dat komt doordat boeren druppelirrigatie en bodembedekkers gebruiken om verdamping te voorkomen. Als gevolg daarvan is de biologische katoenteelt duurzamer en milieuvriendelijker.

3. Wat is Modal

Modal is een vergeleken met de bovenstaande stoffen een jonkie op het gebied van duurzame stoffen. Deze stof is zacht, soepel, sterk en voelt aan als zijde.
Modal is gemaakt van duurzaam beukenhout afkomstig van Europese bossen.

Een groot voordeel van modal is het comfort. De ademende stof neemt 50% meer vocht op dan katoen en voelt dus zelfs op warme dagen niet plakkerig aan.
Modal is ongelofelijk duurzaam: De stof is verkleurt niet snel, krimpt niet en gaat niet pillen of pluizen.

Naast Modal hebben we ook MicroModal, dit wordt gemaakt van nog fijnere vezels dan Modal. Dit zorgt ervoor dat deze duurzame stof nóg zachter en lichter is!

4. Wat is Ecotex linnen

Linnen is de sterkste plantaardige stof en wordt gemaakt uit de vezels van de vlasplant.
Linnen is een heerlijk luchtig materiaal en dus perfect voor zomerse jurken en andere lichte kleding.

Linnen is een duurzame stof met héél veel voordelen voor het milieu, maar ook voor de drager.
Zo is linnen hypoallergeen en antibacterieel, antistatisch en heeft een herkenbare en unieke structuur voor een casual look.

De vlasplant heeft weinig mest, bestrijdingsmiddelen en water nodig om te groeien. Linnen wordt voornamelijk in Europa geteeld. Dit soort er voor dat er minder transport nodig is dan bij duurzamere stoffen die uit Azië of Zuid Amerika geïmporteerd worden.
Daarnaast kan elk deel van de plant gebruikt worden. Linnen is dus altijd erg duurzaam.

Toch kan het nog beter!
Wanneer je kiest voor kleding van biologisch linnen weet je zeker dat er geen schadelijke chemicaliën gebruikt zijn.

5. Wat zijn Tencel ™ en Lyocell?

Dit zijn 2 namen die gebruikt worden voor dezelfde stof. Deze stof bestaat uit een kunstmatige vezel op natuurlijke basis. De grondstof voor deze vezel is houtpulp dat wordt bewerkt met een niet-toxisch, volledig afbreekbaar oplosmiddel. Het is superduurzaam!
Zoek je een stof die sterk, ademend én duurzaam is? Dan is Tencel / Lyocell een goede kandidaat!

Deze stof is op een milieuvriendelijke manier gemaakt van cellulosevezels, wat het erg sterk maakt. Tencel is ook sterk absorberend, waardoor het een prima keuze is voor sportieve kleding. Omdat het snel droogt, hoef je je geen zorgen te maken over plekjes en luchtjes. Bovendien krimpt of kreukt Tencel minder snel dan andere stoffen zoals katoen.

Kom je dus winkelen bij WWen in Den Haag of shop je online in onze webshop? Je weet in ieder geval zeker dat wat je draagt gemaakt is van duurzame stoffen.

Heb je vragen over onze kleding of de materialen. Of ben je benieuwd naar de pasvorm van onze kleding? Neem dan vooral contact met ons op. Wij delen graag onze passie voor duurzame kleding met jou! !

LEES VERDER

Liever shoppen in de winkel?

Openingstijden winkel
Di t/m za: 11:00 – 17:30 uur
Zo 12:00–17:00 uur

Adres WWen
Prinsestraat 70 2513 CE Den Haag
070 392 77 73
e-mail: info@wwen.nl

Winkelmandje0
Jouw mandje is leeg!
Verder winkelen
0